Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΛΥΜΕΝΟ ABSTRACT REASONING TEST ΓΙΑ ΕΞΑΣΚΗΣΗ (24)




Ποια εικόνα ακολουθεί;
Α. Εικόνα Α
Β. Εικόνα Β
Γ. Εικόνα C
Δ. Εικόνα D
Ε. Εικόνα Ε





ΛΥΣΗ:
Κανόνας 1ος:  Το μαύρο βέλος βλέπει προς τα πάνω στην 1η εικόνα και μετά στις επόμενες 2 εικόνες βλέπει προς τα κάτω, στην 4η εικόνα ξανά επάνω και μετά στις 2 επόμενες εικόνες προς τα κάτω. Επομένως, αποκλείουμε τις εικόνες που το μαύρο βέλος βλέπει προς τα πάνω δηλαδή τις εικόνες C και Ε.
Κανόνας 2ος: Το λευκό βέλος στην 1η εικόνα βλέπει προς τα κάτω, στη 2η εικόνα προς τα πάνω κ.ο.κ. Οπότε αποκλείουμε τις εικόνες που το λευκό βέλος βλέπει προς τα κάτω δηλαδή την εικόνα D.
Κανόνας 3ος: Οι μαύροι κύκλοι μετακινούνται προς τα πάνω. Ο δεξιός μαύρος κύκλος ανεβαίνει όταν το λευκό βέλος στην αμέσως προηγούμενη εικόνα έχει δείξει προς τα επάνω. Επομένως ψάχνουμε την εικόνα που ο δεξιός μαύρος κύκλος δεν έχει μετακινηθεί περαιτέρω από την 3η θέση, συνεπώς αποκλείουμε τις εικόνες Α και Ε. Ήδη έχουμε καταλήξει στην απάντηση Β. Ο αριστερός μαύρος κύκλος είναι κάτω στην 1η εικόνα μετά ανεβαίνει 2 θέσεις στις επόμενες 2 εικόνες, ύστερα είναι κάτω στις 2 μεθεπόμενες οπότε θα πρέπει να είναι 2 θέσεις πάνω στην εικόνα που ψάχνουμε, επομένως, η σωστή απάντηση είναι η Β (Εικόνα Β).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου