Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

ΛΥΜΕΝΟ GREEK VERBAL REASONING TEST ΓΙΑ ΕΞΑΣΚΗΣΗ (3)



Δεκάδες παραθεριστές που επέστρεφαν στο Νιούκασλ αρνήθηκαν να πετάξουν αφού τους ζητήθηκε να παίξουν το ρόλο ανθρώπινου έρματος. Μία μπλοκαρισμένη πόρτα είχε ως αποτέλεσμα οι αποσκευές να είναι δυνατό να φορτωθούν μόνο στο μπροστινό μέρος του αεροπλάνου της Thomas Cook στο αεροδρόμιο της Μαγιόρκας. Ζητήθηκε από τους επιβάτες να μετακινηθούν σε άλλα καθίσματα για την κατανομή του βάρους, αλλά 71 άνθρωποι εγκατέλειψαν το αεροσκάφος φοβούμενοι για την ασφάλειά τους. Η Thomas Cook δήλωσε ότι είναι συνήθης διαδικασία για τις αεροπορικές εταιρείες να διασφαλίζουν ότι το φορτίο και οι επιβάτες είναι ομοιόμορφα κατανεμημένοι και ότι δεν υπήρχε κίνδυνος για την ασφάλειά τους. Όσοι αρνήθηκαν να πετάξουν το Σάββατο χρειάστηκε να κανονίσουν οι ίδιοι εναλλακτική μέθοδο μεταφοράς.

Α. Οι επιβάτες του αεροπλάνου ενημερώθηκαν ότι η πτήση δεν θα συνεχιζόταν λόγω μπλοκαρισμένης πόρτας.

Β. Η πτήση ακυρώθηκε αφού οι περισσότεροι επιβάτες αρνήθηκαν να ξαναπετάξουν με το αεροπλάνο της Thomas Cook.

Γ. Όλοι οι επιβάτες πανικοβλήθηκαν όταν τους ζητήθηκε να αλλάξουν θέσεις.

Δ. Η ισομερής κατανομή του φορτίου και των επιβατών κατά τη διάρκεια της πτήσης είναι συνήθης διαδικασία.


Πως δουλεύουμε τη λύση:
Για την απάντηση Α: Δεν αναφέρει πουθενά το κείμενο ότι "η πτήση δεν θα συνεχιζόταν" αλλά ότι ζητήθηκε από τους επιβάτες να μεταφέρουν τις βαλίτσες λόγω μπλοκαρισμένης πόρτας.
Για την απάντηση Β: Δεν αναφέρει πουθενά το κείμενο ότι "η πτήση ακυρώθηκε", αλλά το ότι "όσοι αρνήθηκαν να πετάξουν" πήγαν με άλλο εναλλακτικό μέσο.
Για την απάντηση Γ: Δεν αναφέρει πουθενά το κείμενο "όλοι οι επιβάτες" αλλά "71 άνθρωποι εγκατέλειψαν το αεροσκάφος φοβούμενοι για την ασφάλειά τους".
Για την απάντηση Δ: Το κείμενο αναφέρει "η Thomas Cook δήλωσε ότι είναι συνήθης διαδικασία για τις αεροπορικές εταιρείες να διασφαλίζουν ότι το φορτίο και οι επιβάτες είναι ομοιόμορφα κατανεμημένοι".


Σωστή απάντηση: Δ  

ΠΗΓΗ: http://www.epsotraining.eu/





4 σχόλια:

  1. Προετοιμασία για τις εξετάσεις της EPSO και στα Ελληνικά προσφέρει το site: www.epsopass.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και πολλά άλλα sites μας προσφέρουν προετοιμασία για τις εξετάσεις της EPSO αλλά όχι δωρεάν... δίνουν ένα demo δωρεάν και μετά σου ζητάνε να πληρώσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΛΛΗΝΙΚΑ TETOIA SITES ΥΠΑΡΧΟΥΝ? ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟ VERBAL REASONING Κ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΔΙΟΤΙ ΣΤΑ ΞΕΝΑ SITES ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΛΟΓΩ ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ,ΕΥΧ/Ω,ΖΗΝΑ Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι ένα κυπριακό υπάρχει μόνο... ελληνικά δυστυχώς όχι...το EPSOPASS που έχει και έκπτωση για τους έλληνες υποψηφίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή