Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

ΛΥΜΕΝΟ GREEK VERBAL REASONING TEST ΓΙΑ ΕΞΑΣΚΗΣΗ (2)



Ιατρικοί ερευνητές φαίνεται πως βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στην καταπολέμηση δυνητικά θανατηφόρων αλλεργιών στα φιστίκια. Σε ένα επιστημονικό συνέδριο που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα, γίνεται αναφορά σε μία πειραματική θεραπεία που έχει απελευθερώσει ένα μικρό αριθμό παιδιών από τις αλλεργίες τους. Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι αλλεργικοί στα φιστίκια ή σε καρπούς με κέλυφος, όπως τα καρύδια, και, για λόγους που δεν είναι ξεκάθαροι, ο αριθμός αυτός δείχνει να αυξάνεται. Οι μισοί σχεδόν από τους 150 θανάτους από διατροφικές αλλεργίες στις ΗΠΑ κάθε χρόνο προκαλούνται από αλλεργίες στα φιστίκια. (usatoday.com)


Α. Ερευνητές ανακάλυψαν τη θεραπεία για τη θανατηφόρα αλλεργία στα φιστίκια.

Β. Το πειραματικό φάρμακο διανέμεται ελεύθερα στα παιδιά.

Γ. Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια Αμερικανοί υποφέρουν από αλλεργία στα φιστίκια.

Δ. Περίπου 75 θάνατοι ανά έτος προκαλούνται από αλλεργίες στα φιστίκια.



Πως δουλεύουμε τη λύση:
Για την Α απάντηση: πουθενά στο κείμενο δεν αναφέρει ότι "ερευνητές ανακάλυψαν τη θεραπεία...".
Για την Β απάντηση: το πειραματικό φάρμακο διανεμείθη σε "ένα μικρό αριθμό παιδιών" άρα υπάρχει απόκλιση της δήλωσης με το κείμενο.
Για την Γ απάντηση: το κείμενο λέει "περισσότεροι από 3 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι αλλεργικοί στα φυστίκια ή σε καρπούς σε κέλυφος" δεν γράφει ότι υποφέρουν κιόλας.
Για την Δ απάντηση: Το κείμενο το λέει καθαρά : "οι μισοί σχεδόν από τους 150 θανάτους από διατροφικές αλλεργίες στις ΗΠΑ = περίπου 75, κάθε χρόνο = ανά έτος, προκαλούνται από αλλεργίες στα φιστικία = ίδιο με το κείμενο αλλά με άλλη έκφραση".

Σωστή απάντηση: Δ  

ΠΗΓΗ: http://www.epsotraining.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου